Deelnemersinformatie

Met opwinding en trots verwelkomen we jullie bij de allereerste editie van de 1/8e Triatlon in Dirkshorn, die plaatsvindt op zaterdag 9 september 2023 om 14:00. Dit wordt een dag vol persoonlijke triomfen, doorzeHngsvermogen en spor8eve mijlpalen. Hier zijn enkele belangrijke details om jullie ervaring zo soepel mogelijk te maken:

Hoofdsponsoren

Een bijzondere dankbetuiging gaat uit naar onze gewaardeerde hoofdsponsors, LvB Assuran8ën en Van der Voort Groep. Hun toewijding en steun hebben deze 1e editie van de 1/8e Triatlon mogelijk gemaakt. Dankzij hun inzet kunnen we dit sportieve spektakel realiseren.

Deelnemers

Als pioniers van deze 1e editie, zijn jullie degenen die de basis leggen voor toekomstige edities. Terwijl we deze prachtige dag tegemoet gaan, willen we jullie eraan herinneren dat deze eerste editie misschien niet 100% perfect zal zijn. Het is de start van een evenement waar wij moeite in willen steken om elk jaar te verbeteren. Samen maken we een mooie traditie van deze Triatlon.

Inschrijving

Het inschrijfbureau is geopend van 12:30 tot 13:00 uur. Bij inschrijving dien je je NTB-licentie of legitimatie mee te nemen, zodat we je gegevens correct kunnen vastleggen. Deze stap is cruciaal om ervoor te zorgen dat je deel kunt nemen aan het evenement. Bij inschrijving ontvang je je startnummer, dat je trots zult dragen tijdens de triatlon. Veiligheidsspelden zijn beschikbaar om je nummer te bevestigen. Daarnaast krijg je een
framesticker met hetzelfde nummer voor op je fiets. Deze nummers helpen ons je te identificeren en je fiets terug op te halen uit het parc-ferme.

Vrijwilligers en sponsoren

Onze hartelijke dank uit naar al onze sponsoren en toegewijde vrijwilligers. Zonder jullie steun en inzet is het niet mogelijk om de Van der Voort Groep Triatlon Dirkshorn te organiseren.

Startnummer en Racepakket

Bij het inchecken ontvangen alle deelnemers een pakket met het volgende:

  • Een startnummer voor individuele deelnemers en twee startnummers voor trio-teams. Gebruik deze startnummers tijdens het lopen en fietsen. Draag het startnummer bij het fietsen op je rug en bij het lopen op je buik.
  • Een MyLaps-chip voor tijdregistratie. Lever de chip na de race in bij de finish. Het niet inleveren kan kosten met zich meebrengen voor de deelnemer.
  • Een sticker met het startnummer die duidelijk zichtbaar op je fiets moet worden bevestigd.
  • Een zwemcap, die na het zwemonderdeel in bijbehorende kleur per categorie van deelname.
  • Een geschenk/herinnering aan deze wedstrijd.

Fietscontrole

Voordat je je fiets in de wisselzone plaatst, wordt zowel je fiets als helm gecontroleerd. Zorg ervoor dat het stuur van je fiets aan de uiteinden is afgedopt.

Helmvereiste

Het is verplicht om tijdens het fietsen een valhelm te dragen. Zonder helm mag je niet aan de race deelnemen.

Stayeren

De Dirkshorn Triatlon volgt het niet-stayerprincipe. Er gelden specifieke regels voor overtredingen in niet-stayerwedstrijden. Overtreders ontvangen een blauwe kaart van de jury. Een blauwe kaart betekent dat de deelnemer een straf van 1 minuut moet uitzitten in de Penalty-box/Strafbox bij de wisselzone. De straf wordt uitgezeten na het fietsparcours bij de afstapstreep naar de wisselzone.

Wetsuitregels

Het dragen van een wetsuit is verplicht wanneer de watertemperatuur onder 15,9°C ligt en verboden boven 22°C. De watertemperatuur wordt aangekondigd bij de inschrijving.

EHBO

Gedurende de gehele race zijn er EHBO’ers aanwezig op het parcours. Het hoofdsteunpunt bevindt zich bij het parc-ferme.

Fiets ophalen

Na de race kunnen deelnemers hun fiets ophalen bij vertoon van het startnummer.

Uitslagen

De uitslagen zullen zo snel mogelijk na de wedstrijd worden gepubliceerd op de website www.triatlondirkshorn.nl. Hier kun je jouw prestaties bekijken.

Verkeersregels

Hoewel onze vrijwilligers de kruispunten van de fietsroute bewaken, vragen we je vriendelijk om te allen tijde de algemeen geldende verkeersregels te volgen. Denk aan je eigen veiligheid, die van mededeelnemers en de toeschouwers. Het nieuwe parcours vraagt om speciale aandacht, dus neem alsjeblief de tijd om de parcoursinformatie grondig door te nemen.

Annulering van deelname

Mocht je om welke reden dan ook besluiten om je deelname te annuleren nadat je je hebt aangemeld, laat dit dan weten aan de organisatie. Annuleren kan via de aangegeven kanalen, bijvoorbeeld via de NTB-website.